…., men vi klager ikke!

“In nature, everything has a job. The job of the fog is to beautify further the existing beauties!”
― Mehmet Murat ildan

Mariannes innlegg

Før jeg begynner med beskrivelser av regn og tåke må jeg si at jeg er strålende fornøyd med at jeg er her og ikke hjemme. Avisoverskrifter som: «Advarer mot glatt føre», «Flere biler kjørt ut på grunn av glatte veier» og lignende gjør at jeg ikke akkurat har hjemlengsel. Men jeg er nok preget av et liv med vinterføre ni måneder i året. Når vi kjører rundt for å se på hus for neste vinter griper jeg meg selv i å tenke: Denne bakken må være glatt om vinteren, eller: Undres på om det blir brøytet her, langt inne i skogen.

regnSom Ann skrev i går har det regnet mye i februar. Det er ingenting i veien med temperaturen, 14-19 grader stort sett. Det har heller ikke vært de voldsomme regnskyll med tilhørende vind som vi tidvis har hatt tidligere, men silende og dryppende.  Turene blir litt amputerte, det blir vått i terrenget, så vi blir henvist til å gå langs veiene. Og hva jeg enn har sagt om portugisiske bilister og hensynsfullhet,  i smale gater og veier føler man ofte at man lett kan få oppskrubbede albuer når en bil passerer.

siriss

Jada, det er en gresshoppe, men de gjør seg bedre på bilde enn sirisser

De siste dagene har det også vært tåke, man kunne knapt se nabohusene. En egen stemning når mørket faller på. Det føles som om hunden fra Baskerville kan dukke opp bak hushjørnet når som helst. Men istedet for hundehyl er det sirissene som lager så intense lyder at det høres som jeg vet ikke hva. «Så romantisk», sa fruen. Hør sirissene i buskaset.» «Sirisser», fnyste hennes mann, «det er glidelåser!» Fritt etter Gösta Hammarlund. 

Vi har hatt veldig mange flotte dager med sol, men det skal sies at det har vært mye regn og vind her i strøket også. Når det regner, fosser det nedover terrassene på bakkeplan. Huset vårt ligger i en slak skråning, litt lavere enn nabohuset mot veien. Vi deler avløp, vannet renner fra naboens tak, ned på deres takterrasse, rør gjennom veggene fører vannet til vår takterrasse, videre til terrassene på bakkeplan. Naboen ved siden av sender også vannet til oss gjennom hull i muren. Vi sender det videre ned til Viktoria som er naboen nedenfor oss. Godt nabosamarbeid. Rørene må jo være murt inn da husene ble bygd.

P1050335Etter sol kommer regn og omvendt. Naturen setter pris på litt regn og plantene som har det kjempetørt hele sommeren trives og vokser. Vinden herjer jo litt med plantene, P1050378en fin viftepalme i hagen ser sørgelig ut nå med brukne blader. P1050384Mandeltrærne har byttet ut sine hvite blomster med friske, grønne blader, og P1050377Loquat’en har nye blader og store kart.

I dag har været vært strålende. Bortsett fra at vi måtte se den begredelige herrestafetten fra Sochi har det vært uteliv og latskap. Skiskytingen ble jo flyttet til i morgen, kl 05.00 lokal tid. Litt i tidligste laget synes nå jeg, om jeg står opp klokken 5 kommer jo an på når jeg legger meg i natt. Jeg er fremdeles en natteravn som jeg alltid har vært. jeg kan trygt si som Sylvester: «Min sol skinner om natten».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s