Ol, sett fra Algarve, og sneens innvirkning på humøret.

Ann-Maris innlegg.

«I do  not participate in any sport with ambulances at the bottom of the hill».Erma Bombech.

hoppMisforståelser oppstår så lett. At jeg skulle avsky sne og vinter for eksempel. Langt ifra, jeg liker det veldig godt. På postkort(noen som husker postkort? små kartongbiter man sendte hverandre med sneglepost før i verden). I TV-ruten, når jeg vet at i det øyeblikk jeg stenger av boksen, så er sneen borte, og kommer bare tilbake på bestilling. Og nå er det vinter-OL, og tid for bestilling av snebilder og ditto vinterhelter av alle slag. De fleste av dem har det fellestrekk at når de kommer i mål etter strabaser av allehånde slag får de stukket en mikrofon opp i et forsiktig sagt snørrete ansikt og tar seg ikke ut til sin fordel,svenskesnørr men tørker snørret og forteller alt om at treningen har vært optimal og at de fikk vite ute i skogen eller hvor de nå har vært, at de lå godt eller dårlig an, at ski/staver/skøyter var gode eller dårlige, og at de er fornøyd eller utrolig skuffet og at publikum var fantastisk. Så går de og tisser i en flaske, og en stund senere får de (ihvertfall i Sotchi) en persillekvast og vinke med, og er glade. De som ikke får persillekvast er ikke så glade, men får smake samme mikrofon, den med konkurrentens snørr på, nye beretninger om hvor mye de har slitt, og likevel ikke vunnet. Jeg mener at når «Gollum»-Putins OL har kostet så mye som 345 milliarder, burde alle fått persillekvast.

Men sneen; Også hjemme i Tidaholm kan jeg tilbringe timer med å se på at sneen laver ned, noen ganger bare rakt ned i fred og ro, andre ganger liksom litt vel mye på det horisontale kjøret. Spiller ingen rolle så lenge jeg slipper å flytte den. Noen ganger må jeg det, og da er det en prosess som krever sin kvinne fullt ut. Jeg har nemlig lært av moren min at man kan ikke bare slomse ivei og slenge fra seg sneen i hytt og pine. Nei, det skal være rette, fine kanter, og det man måker bort skal danderes pent. sne Dessuten skal man unngå å tråkke utenfor den sti man måker, når sneen ikke er jomfruelig mer, er den ikke til noe. Selv å lage lyslykter må gjøres med brukt sne, ikke rør de pene, hele flatene.

OL-sporterne ødelegger all sneen med å falle i store klaser og kludre det til. Men de har jo ikke mer sne enn Putin har klart å lage, og det rekker ikke. Han har spedd  på med hvite presenninger hist og pist for å få fine TV-bilder.

Men, Marianne og jeg titter på langrenn og skiskyting , norske og svenske kommentatorer om hverandre, og her et sitat fra svensk radio om ishockey, det er jo deres baby, men likevel har noen sagt:»Ishockey?Degenerert bandy som spelas med en slags pastill». 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s