Tur på landet og tur i byen

«Man kan ikke gå seg vill i et så lite land!» Mitt eget utsagn

Mariannes innlegg

Jeg mener det er sant at man ikke kan gå seg vill i Portugal. Her vi holder til i vinter er det helt umulig. Vi har Atlanterhavet mot syd og vest, Serra do Caldeirao i nord og Spania i øst. Grensen mellom Portugal og Spania er dessuten en elv, Guadiana_riverRio Guadiana Den er ganske bred og ikke til å ta feil av.

Jeg er kjent for å ha en elendig retningssans. Det har jo hendt at når jeg kjører ut fra en bensinstasjon i fremmede strøk svinger jeg i samme retning som jeg kommer fra istedet for å kjøre videre som meningen var.

Ute i naturen klarer jeg meg bra når det gjelder retningen. Som barn lærte jeg at maurtuer vender alltid mot syd og at trærne har kraftigst vekst mot syd. MaurtueNyttig lærdom når vi som barn var ute på bær- eller fisketur uten voksne. Skrekk og gru hvis det skjedde med barn i dag – barnevernet neste! Det var jo både bjørn og ulv i Pasvik også den gangen. Men da som nå var det nok dyrene som trakk seg tilbake når de hørte mennesker i nærheten.

Maurtuelærdommen er ikke fullt så nyttig i bygatene, man må lete lenge for å finne maurtuer i byene jeg vanker i.

I allefall, jeg klarer meg fint på tur i skog og mark, men kan lett rote meg bort i fremmede byer hvis jeg ikke følger med. gate1010062Og man blir jo lett distrahert av alt man må studere på sin vei, enten det er bygninger eller mennesker. Og når jeg kommer ut fra en butikk, skal jeg da gå til venstre eller høyre? Hvilken vei kom jeg egentlig fra?

jul1020931olhao

Engler i gågaten

Da vil var på julehandel i Faro skilte Ann og jeg lag for å handle litt på egenhånd. Da syntes jeg det var veldig praktisk at gågateområdet i Gamlebyen har røde løpere. Slutt på rød løper, gå tilbake! Funker!

Men man går seg jo egentlig ikke vill, man har seg jo selv og vet at man er der, og finner ut av det meste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s