om å lete

Ann-Maris innlegg.

«Den som går seg vill, finner nye stier» Pestalozzi, sveitsisk filosof.

moradia

i den dyre enden

Marianne og jeg er på leting. Vi leter etter neste vinters portugisiske bopel. Marianne permanent, jeg sesongmessig. Letingen er delt inn i flere faser: Vi sjekker annonser lokalt og på nett, norske, svenske og portugisiske sider som Blocket, Finn og Custo Justo, samt mange flere. Engelske annonser er nesten uten unntak i den veldig dyre enden, mens Custo Justo er mere folkelige priser.

casa2

mer folkelig

Det fører oss naturligvis rundt omkring i strøket, noen ganger  rakt frem etter at utleier har gitt grei veibeskrivelse. Andre ganger er beskrivelsen mer vag og treffsikkerheten i paritet med det. Av og til GPS-posisjoner. Da er Mariannes Garmin GPS i sitt ess. Hun er liten og søt, men har sine sider. For eksempel kan hun av og til ikke finne en rundkjøring før 50 meter etter at den er tilbakelagt, det kan gå skeis. Dessuten er hun ofte litt svevende når det gjelder alt under 100 meter, og mangen en avkjøring har vi mistet på grunn av det. Hun tar heller ikke noe ekstra for å be oss om å ta en u-sving i tide og utide, og anbefaler av og til å svinge høyre eller venstre uavhengig av om det finnes en vei, eller om det er en husvegg eller en lastebil i veien. garminHennes råd er derfor bare veiledende, og noen ganger bare villledende.

På den måten blir vi gode i gamlemåten, nemlig tenk selv, og det fungerer vanligvis fint. Og rett som vi lurer på om vi har kjørt feil, så sier vi i stereo:»Den Bougainvilleaen kjenner jeg igjen». Og Lillemim blir tilgitt.

Igår under husjakten hadde vi en avtale med en mann som skulle møte oss ute i gaten og lose oss til et hus. I gaten sto en gubbe og raslet med et nøkkelknippe, vi stoppet, og jeg ut til gubben. Vi forklarte at det var vi som lette hus, og han nikket og ja, han hadde hus med 2 soverom og kjøkkenet var greit og i det hele tatt. Det var bare det at det var absolutt feil gubbe, men ville han gi oss huset sitt? jajamen! Han var ikke lett å bli kvitt. Marianne som kjørte måtte omtrent ta rivstart med gubben halvveis inn i bilen.gubbe

Noe hus ble det ikke, men listen er lang. Vi må bare avvikle noen OL-sendinger først, så er det nye turer og sikkert nye forviklinger. Det er også mye spenning knyttet til språklige forviklinger, dessuten til hva utleier mener med hage, det kan være litt ymse. Men vi treffer i alle fall mange hyggelige mennesker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s