Bilder og beskrivelser av mat – ikke

Etter en god middag er vi istand til å tilgi alle – til og med våre slektninger. Oscar Wilde

Mariannes innlegg

Jeg hadde ikke tenkt at det skulle bli mye matbeskrivelser i denne bloggen, men nå må jeg likevel skrive litt om maten. 

P1050191

Ann er en veldig bra kokk, og i går laget hun det beste måltid vi har spist i denne ferien. helt sant, her er mye god mat å få,
men dette … Oi, så godt!

Vi var en tur i Almancil for å handle noe viktig på super-supermarkedet Apolonia. Det viktige var vel egentlig karve og Underberg, men vi kom hjem med bilen full av lekre saker.P1050192

Vi titter jo alltid i fiskedisken når vi er innom en butikk, og på Apolonia er den flott og delikat. Der lå det en lekker ørret og stirret på oss, den var ikke til å motstå.

Vel hjemme begynte Ann og forberede middagen ved å lage buljong til sausen av fiskedeler vi ikke hadde planer om å spise. Hun brukte flere timer på tilberedingen før maten sto på bordet. P1050187Ørreten ble fylt med godsaker og sydd sammen,og jeg må si at det smakte himmelsk.

Det må jo sies at det er Ann som lager det meste av maten her i huset. Jeg kan jo alltid lage noe av de enklere måltidene, men hovedkokken er Ann. Og når kokken har kokkelert og kjøkkenet ser ut som et katastrofeområde, alt av kasseroller og stekepanner, visper, sleiver og øser er strødd utover benk og komfyr – da er det kjøkkenpikens tur. Såpass får man tåle.

Men jeg baker brød, vi baker hver vår gang. Planen har hele tiden vært å kunne ha et lite bufferlager i fryseboksen. Man kan jo ikke stå og bake brød når det er OL på TV.

Men klarer vi å få et lite lager? Neida, i det øyeblikket det kommer nystekt brød ut av stekeovnen, er det gode brødet fra i går glemt. Mye går til hesten som vi har adoptert.

Vår bestemor som var en gudbenådet brødbaker, sa alltid når vi sto og snuste inn duften av nystekt brød: «Vi spiser det gamle brødet først!» Det praktiseres ikke i denne residensen.

2 responses to “Bilder og beskrivelser av mat – ikke

  1. Med hensyn til brød. Mine beste «brødminner» er jo tante Dokkas ferske hjemmebakte, nystekte brød med rørt tyttebær syltetøy på.

    • Absolutt ingen feil på mammas brød, varme så smøret smelter og med brun ost. Men bestemor bakte så mange om gangen at det luktet nybakt over hele Melkefoss…nam-nam.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s