En disputt om Nespera

Ann-Maris innlegg.

«På fruktene skal treet kjennes». Bibelsitat, Lukas 6.44

Marianne og jeg kan være enige om mangt og meget. Men vi har en mangeårig og uoverkommelig disputt gående om navnet på et tre. Ikke noe å mase om , sier du? Hå! Man kan tro at et plantenavn er fort avklart, men ikke når søstrene Østrøm er uenige.

katt1020641

Eriobotrya japonica-japansk mispel

Vi er helt enige om det offisielle latinske navn: Eriobotrya japonica. Men deretter er det dyp usemje og fraksjonsvirksomhet. Mitt navn: Japansk mispel, eventuelt Japan medlar. Mariannes navn: Loqvat, subsidiært loquat.

Vi har et Eriobotrya japonica i hagen. Rett som vi sitter ute og vederkveger oss med et glass vin, sier for eks. Marianne: «Se, en svarttrost i loquaten»! Og da sier jeg for eks.:»Mener du den i japanmispelen»? Det mener hun bestemt ikke.

Vi kan bli enige om månens rotasjonshastighet, om hvorvidt mor Nille  kan fly og om oliven bør ha sten eller ikke.

katt1020641

Eriobotrya japonica – loquat

Men om Eriobotrya japonica? Aldri. Når temaet kommer opp er det en demarkasjonslinje som ikke kan krysses,det delte Korea blir blåbær!

Forøvig er vi enige om at frukten er delikat, og at våre  hjemlige potteplanter av arten har lett for å få tørre blader. Dessuten liker Sylvester å klatre i det, og han gir seg katten i hva det heter, så lenge han kan hvesse klørne i det. Forøvrig heter frukten nespera på portugisisk. Dessuten er Mariannes sådd av en kjerne hun fikk av Ragnhild i Buskerud Høyre engang,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s