Husholdningsbesvær.

Ann-Maris innlegg.

«Det nytter ikke å klage over maten i eget hus» Dansk ordtak.

Nei, hva skal klager være til når man selv står ved gryter og panner? Selvsagt kan man ynke seg over mangel på hummer, lekre indrefileter, champagne og desslike, men det mener jeg er bagateller. Her i huset er det ikke råvarene som er bekymringen, det er greiene som trengs i kokkeleringen. Det er ikke så farlig at knivene er sløve, og potetskrelleren helt udugelig, nei det er andre ting. De elektriske greiene har vi visse vanskeligheter med. Kjøkkenet har endel saker som  forsiktig sagt er nær ved å være dysfunksjonelle. Det vil si at de er som svenske blinklys – funker, funker ikke—–

Juicemaskinen må betjenes av 2 personer, fordi samtidig med matingen må den klemmes på magen et bestemt sted. Kaffekvernen må stoppes og høyst manuelt rotes rundt i midt i kverningen. Oppvaskmaskinen har absolutt sine særegenheter, og vannkokeren kan finne på å spille død, for så å komme tilbake med fornyet kraft.  Vaskemaskinen kan lett ta en times tid å bokstavelig talt sparke igang, ialle fall trenger den en mild form av fysisk vold for å ta inn vann. Støvsugeren var super 1 gang, senere helt ubrukelig. Radio og TV funker ikke. Alt dette er bagateller som vi lever godt med, Kaffetrakteren er helt OK, men den hadde vi med hjemmefra.

P1040754

Forsøk på å overtale Fagor

Men stekeovnen, vår livlinje til det daglige brød – den volder oss besvær. Den er ikke helt ny, men den første måneden tedde den seg vel og vakkert og snilt. Men nå tror jeg den er kommet i overgangsalderen og blitt lunefull og uberegnelig. Dere vet jo at varselur på stekeovner i utgangspunktet er djevelens verk. Så også med Fagor, som hun/han heter. På et av Mariannes nattskift med brødbakst nektet Fagor å slå på varmen med begrunnelse i at varseluret var i dårlig lune. Ingen termostat, ingen varme og ingen brød i reserve. Hva gjør man? Nød lærer osv. Marianne funderte, kom til at innenfor det muliges kunst er å bake brød i microen. Vi tar gjerne imot rapporter om andres erfaringer omkring spørsmålet.

Hesten vår får microbrødet, i små, oppbløtte porsjoner.P1040712

Med møye og besvær har vi kjempet og tvilt oss frem til teknikker som lurer Fagor igang, men strengt regime og overvåking må til. Idag var både Fagor og Sura (surdeigen medbragt fra Tidaholm) i godt lune, og brødet ble kjempegodt. Marianne og jeg har hver vår dag i kampen for det daglige brød.

P1040761

så godt som tørrrens

Ikke knyttet til maten, men vel nok til husholdningen, er dusjen i det ene badet. Også helt udugelig, og her er det ikke snakk om til og fra, nei, bare fra. Et utall av innstillinger og muligheter. Men dessverre kan den bare anvendes til tørrrens. Jeg har sett i kataloger og butikker at en sånn sak koster 25 000 kroner. Man kan få mye tørrrensepulver for de pengene. Vi har en annen dusj i huset også, av den mer hverdagslige typen, som bare kan levere vann, varmt og kaldt på oppfordring. Det rekker for oss. Konklusjon: Det er ikke antall velfungerende greier i huset som avgjør om ferien blir fin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s