Flyplass, fugler og muslinger

Om jeg eide lydene, ville bølgeskvulp og fuglesang følge deg dagen lang

Mariannes innlegg

link til bilutleie

Før helgen var Ann og jeg på en av våre mange turer til Faro Aeroporte. for å fornye kontrakten med leiebilfirmaet vi bruker. DiscoveryCars. Det er et utleiefirma som absolutt er å anbefale. De fleste har jo bedre råd enn meg, men DiscoveryCars tar ikke et depositum som tømmer feriekassen, når man tegner alle forsikringer trenger de ikke det, sier de. Passer meg helt utmerket. Jeg har ikke tall på alle utleiefirmaer som sier at de ikke tar depositum, men skal ha likevel for dekk, vinduer, lykter, utsikt og mangel på innsikt. og hva de ellers måtte finne på av ekstra, ekstra som ikke står i reklamen.

I alle fall, når vi likevel skulle ned til kysten hadde vi bestemt oss for å ta en tur til Ria Formosa, helt øst mot Tavira. riaformosaRia Formosa er et kjempestort naturvernområde langs kysten fra Faro til Tavira og består av sandbanker som flytter seg med tidevannet og vinden. Noen små øyer hvor badestrendene ligger er tilgjengelig via bro eller ferge. Her er et eldorado for fugler og fugletittere som oss, men det er også massevis av små, private muslingfarmer langs kysten. P1040541Hardt arbeide, men det
hav1040597arroteio
blir store mengder muslinger av det. 80% av Portugals muslingeksport kommer fra disse små oppdrettsanleggene. Når jeg skriver det måtte jeg jo sjekke hvor stor eksporten er – det ble i 2013 eksportert 8000 tonn av diverse skjell, muslinger, østers og sånt.

Vi skulle jo ut for å titte på fugler, nyte det fine været, spise nistematen og bare se på ting og tang. Fugler var det i massevis, noen kunne vi identifisere, noen var for langt borte, men turen var fin. Skoene jeg hadde på var ikke helt gjørmesikre, men litt hopp og sprett over våte partier så gikk det på et vis å vandre langs stranden. Ann hadde litt fornuftigere joggesko, men fordi de er av den kostbare typen ville hun ikke gjørme seg til – veldig forsiktig gange.

Monte Rei Golf Club

Link til golfbaner i Øst-Algarve

Innover i landet i Tavira kommune er det golfbaner i hopetall (følg linken Tore). Veldig populært for den som liker sånt. Tavira by er etter min mening den hyggeligste av alle steder langs Algarvekysten. Den ble grunnlagt av romerne den gangen de okkuperte store deler av Europa. Tavira ble som mange andre steder ødelagt av det store jordskjelvet i 1755, men ble bygd opp igjen. TaviraKommunen har en bestemmelse som hindrer bygging av høye turisthoteller som vil ødelegge særpreget byen har. Selv om det er mange turister i byen merkes det ikke på samme måte som f.eks. Albufeira. Ann og jeg har vært en tur i Albufeira på leting etter et marked. Byen gir meg frysninger, ødelagt av hoteller helt nede på stranden, glorete turistfeller i form av barer og souvenirbutikker. Neonskilt som konkurrerer om å rage høyest og blinke mest. Uff! Men det var ikke Albufeira jeg skulle skrive om i dag.

2 responses to “Flyplass, fugler og muslinger

  1. Hei Marianne,
    Det var ikke snilt av deg å vise meg slike bilder når snøen daler ned her hjemme. Artig å følge alle innleggene deres.
    Hilsen en golfsyk Tore.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s