Toppen tur!

Ann-Maris innlegg. «Lovpris fjellene og bli på sletten» . Fransesco Doni

Tindebestigning er ikke min greie. Men fra Filomenas hus har vi utsikt til 2 lokkende åskammer med hver sitt tårn som stikker seg ut i landskapet.Det er umulig å ikke ville dit; hva er tårnene, hvordan er utsikten, og, ikke minst: hvordan finner vi veien dit? Det er massevis av kronglete småveier her, men Google earth og Lillemim tar saken, vi derimot tar sekken. Vi la ivei  i 17 grader og strålende  sol og ved godt mot. Det intrikate nettet av småveier kan antagelig føre hvorsomhelst (alle fører til alt), noen ender f.eks. ved en stor port med glefsende hunder som ikke har fått frokost (ref. Mariannes innlegg om hunder).

All respekt for Hardangervidda, Valdresflya, og våre store fjellmassiv, men ærlig talt: Når du (ikke jeg) står på Store Skagastølstind og skuer utover – fin utsikt til hva da? Mer gråstein, spør du meg, men det gjør du vel ikke. Åsene heromkring har utsikt til Faro, Olhao, en rekke små landsbyer, og over mandeltrær, olivenlunder og Faro fyr. På klare  dager kan man omtrent se Marokko.I alle fall later jeg som.

P1040462Første delmål, det hvite tårnet. Det er en gammel mølle «Moinho de Estrela – stjernemøllen, noen har malt 5 sjerner på veggen for sikkerhets skyld. Møllesteinene som det ligger mange av her får meg til å undre – hvordan ble de slept hit? Det er ikke den lokale steinen, og Heyerdahl kan ikke gi oss svar. Men Marianne og jeg har trukket den slutning at muldyr og kjerringene tok saken. Hva malte de? Tja, mandler, johannesbrødfrukt, oliven kanskje?

Det blir mange bilder med fantastisk utsikt, og en kald øl. Ryggsekken min har det fornemme navn «Picnic at Ascot» og er en termosekk,P1040458 veldig praktisk.  Marianne påstår at hattedamene på Ascot ikke har sånn sekk, men jeg påstår at de alle har en Jeeves i bakgrunnen, med sekk maken til min.

Neste topp og tårn er ikke langt unna, det er også en mølle, men forfallen og åpen for vær og vind. 029Full av grafitti og innhugde navn. og gulv av møllesteiner som er i stykker.Jeg undrer på om de som slet her engang i tiden også tok seg tid til å nyte utsikten. Det gjør i alle fall vi. Mariannes flotte fotoapparat går nesten varmt og  alle vet at når batteriet er slutt, er det bare å gå hjem!  Forøvrig, om det skulle være tindebestigere blant våre lesere: Toppen ved det hvite tårnet er 303 m.o.h. Toppen ved det grå tårnet er 310 m.o.h. Tilsammen skulle vel det bli 613? Da sier vi det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s