Så mye som skal gjøres

Menn arbeider for å nå et mål. Kvinner arbeider for å avverge katastrofe. Berit Ås
Mariannes innlegg
Det er travelt å ha ferie selv om denne ferien er lang. Det er stadig noe som skal gjøres, så, prikle, plante, potte om, gjødsle og luke ugress.

hage1030430Å holde orden i en hage selv om den er liten tar sin tid. I tillegg til plantestell har vi et par større arbeidsoppgaver: Skrubbe terrakottastenene på inngangsterrassen og sette opp ny netting på en del av gjerdet. Stenene på terrassen har lagt seg til et algebelegg enkelte steder, ikke særlig pent. Algefjerningsmiddel er innkjøpt – det viste seg at vaskepulver gjør samme nytten.

hage1040220

Gjerde før reparasjon

marianne1040223

Her blir det nytt gjerde

Gjerdet er en sak for seg, jeg har nevnt den stygge grønne plastnettingen som mange huseiere fester utenpå nettinggjerder. I vår hage var deler av nettingen helt i filler, sannsynligvis en jobb gjort av Filomenas fem hunder. Riktig guffent, gjerdet er bak svømmebassenget og skjemmer hagen. Vi gikk til innkjøp av 12 meter ny netting, jeg utstyrte meg med metalltråd og avbitertang og satte i gang. Mens jeg jobbet med gjerdet, gikk Ann løs på en kjempehaug med grener og kvister, hagesaks hadde hun selvfølgelig i bagasjen og i uteboden fant vi en dårlig sag til tykkere grener. Bråtebrann i utepeisen fungerer også fint.

P1020589

I sving med en av de større grenene

Vi skal jo også ha tid til det viktigste – gå på tur. Vi finner nye veier og stier hver gang vi går ut og det er en fryd å vandre i en så frodig natur. Nå når våren kommer er det mer og mer som blomstrer. Vi drar jo også på lengere turer, parkerer bilen på et passende sted, tar ryggsekken på og setter kursen ut i skogen, opp i serraen eller ned til havet.

Det har vært en del regn og vind innimellom og da er det ikke fristende verken å jobbe i hagen eller gå lange turer. Ferien skal jo også brukes til latskap, sove lenge, sitte foran PC’n med aviser eller blogg. En tur for å mate hesten.

DSC_0030

Lille gubben

Vi har adoptert en hest, selv om eieren ikke vet det. En nabo nede i gaten har en hest som etter våre begreper ikke blir pent behandlet. Vi har sett at den blir slått og den har en bitteliten innhegning som stort sett er gjørmete. Utenfor er det et stort område med friskt, grønt gress, men der har vi sett hesten bare en gang. Iallefall, vi går en tur til hesten hver dag med brød og gulrøtter.
Den setter pris på det og kommer med en gang vi viser oss i nærheten. Man kan vel ikke ringe på hos eieren og spørre om vi kan gå tur med hesten? Det ville vel ende med en katastrofe, den ville nok kvitte seg med oss og søke friheten.

Det med hester er et problem mange steder her, det flakker hester rundt omkring. Noen blir påkjørt og drept, det sies med krav på pålitelighet at mange slipper hesten sin løs fordi de ikke har råd til å holde den med for. Det er en kjent sak at mange gjør det med eslene sine når de blir for gamle til å arbeide. Hvis de holder seg unna veiene går det jo bra, men ikke alle dyr skjønner det. Trist og leit både når de blir dårlig behandlet og blir påkjørt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s