Vår i anmarsj

Ann-Maris innlegg.

«Enno ein gong fekk eg vetren  å sjå, for våren å røma» A.O.Vinje

P1040238

Dørkransen i grillen – Sic, transit gloria mundi

Det kan ikke lenger være tvil, våren presser på. Ikke bare at narcisser blomstrer overalt, mandeltrær likeså, fuglene bygger bo, ja, alt det der. Sikrere tegn er at julen ble ubønnhørlig kastet ut igår. Ja, best-før-datoen var jo godt og vel passert, men vi hadde ikke dryssende nåler og tørre pepperkaker. Nei, vi bare ville fornye litt i stua, og hva er vel da enklere enn å klippe opp juletreet (det var enkelt, ettersom det i alle fall var et klipp-og-lim av ymse grønt). Det ene dro det andre med seg og innen vi skjønte det selv, var gulvteppet ute til lufting  og støvsuger (dårlig sug) igang, bøtte med såpevann, mopp og kluter og vårlige vinder dro gjennom huset. Marianne har også vårrengjøring i PC-en grunnet lite taktiske manøvre ved stengetid for noen dager siden Forferdelig å stå med en PC som er bare blank som en nyfødt baby, uten sammenligning forøvrig. I alle fall,en rask flyttesjau for dataavdelingen, og etter innhenting av en bukett ville narsisser fra en eng var våren her.

P1030958

Dagen startet ellers med at naboens gartner slengte en stige over gjerdet og inn til oss for å klippe bort Bougainvilleaen som vi hele tiden har trodd var vår! Men nei, den hadde bare krøpet gjennom gjerdet og blitt her. Nå har vi ingen. Men vi har mye selvsådde sommerblomster,( om bare ikke sneglene spiser dem opp), og en nyinnkjøpt sekk jord til omplanting. En lokal liten allehåndebutikk selger jord, og den hyggelige mannen bak disken insisterte på å bære sekken ut i bilen for oss. Alle som har kjøpt blomsterjord vet at det ikke veier stort, men han tror nok ikke at gamle damer kan bære mer enn seg selv.

P1030973

Det som øverst i innlegget het «idag» er blitt igår, jeg ble så trett….. Og månen og skyene hadde en overraskelse idag tidlig, både Marianne og jeg ble vekket av kraftige vindkast og øsende regnvær ved 0400-tiden i natt, og regnet har bøttet ned i hele dag. En utmerket dag for innesysler.Blogging og brødbaking for eksempel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s