Teknisk trøbbel!

Never trust a computer you can’t throw out a window.
Steve Wozniak
Mariannes innlegg

Så skjedde det!
Laptopen gikk på trynet. Jeg gjorde som jeg har gjort utallige ganger tidligere, slo av før alle programmer var lukket. Men denne gangen gikk det skrekkelig galt.

Da jeg glad og fornøyd slo på PC’n dagen derpå for å lese aviser og sjekke om noen hadde vært inne på bloggen vår fikk jeg skremmende meldinger om at laptopen led av noe svært alvorlig.

pc1

Jeg mener at jeg har en viss peiling på PC’ers indre liv, men jeg måtte gi opp etter timers forsøk. Vi fant noen adresser til PC-kirurger ikke så langt unna, og  kjørt til Loule. Butikklokalet var tomt og kirurgen var borte. Videre til Almancil til en adresse som ikke fantes. Det viste seg senere at det var en kirke, og selv om mirakler ikke er ukjente i den katolske kirke var det ikke det jeg hadde tenkt meg.

Sakte kjøring gjennom hovedgaten på utkikk etter noe som kunne tenkes å være en PC-fiksebutikk gjorde at vi fant Mondofone, en bitteliten sjappe med internettkafe (uten servering) og telefonservice (ring til hele verden for ingenting). Absolutt kunne de hjelpe, jeg kunne komme tilbake om to dager og det skulle koste 40€ som jo er rørende billig. wine-keyboard
Det vet jeg fordi for ikke lenge siden leverte jeg PC’n til en kirurg i Sverige. Den gang fordi jeg hadde tømt et glass rødvin i tastaturet, det er jo å sløse med vinen, men sånn ble det. I allefall, jeg betalte 2000 kroner for opptørking av vin og fikk beskjed om at neste gang måtte jeg heller kjøpe ny PC.

Til dagens problemer: Da vi hentet laptopen hos Mondofone viste det seg at PC-kirurgen hadde tatt den enkle veien og formatert harddisken. Skrekk og gru! Bilder, dokumenter og Office – borte! Vekk! Ingenting igjen! Det hadde jo ingen hensikt å protestere, jeg trøstet meg med at jeg fikk ryddet bort masse unødvendig skrap.

P1040229

Alt er borte! Som Ann sa: Dragon reborn.

Nå har jeg fått noen programmer på plass igjen, men Google vil fremdeles søke på portugisisk, kanskje jeg blir kjempeflink med språket – aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s