Stormen «Herkules»

Ann-Maris innlegg.      

«Når det stormer, la det storme ferdig».             Ukjent.

Det stormer lite i vår lille by, litt knekte julestjerner og flyttede stoler i hagen, men inget digert. Men stormen «Herkules» som lamslo USA i forrige uke, kom over Atlanteren og hadde mer å gi, og Nord-Portugal fikk det meste. Porto fikk 15 m høye bølger som tok med båter, biler og landmasser, heldigvis ingen døde, men mange små fiskerbyer er helt rasert.

uvær på Algarvekysten

uvær på Algarvekysten

Dette var mandag. Onsdag dro vi på heldagstur til Armacao de Pera for å titte på fugler ut mot havet. Det var kolossale dønninger, men Atlanterhavet er jo seg selv likt, ikke mye maksvær.  Men vi hygget oss med hvitvin i sanddynene, og plantelivet skal alltid undersøkes.       Etter saumfaring av strendene, forøvrig rene og fine, og etter en sving opp i et fugletittertårn tok vi peiling på hjem, men i sakte og makelig tempo, med innlagt mat-og vinpause på et passende steingjerde. Det er fantastisk å vite at man har nok tid.  Jeg mener, hvis vi har lyst å sitte på et steingjerde og se på at solen går ned eller at ingenting hender, så gjør vi det. Det er tidsluksus. (Er man to, må vel det være timeshare, eller)?

Alt var fint til vi skulle kjøre gjennom Albufeira med tilligende «herligheter». Det er sant at enhver blir salig på sitt vis. kommer ikke på tale.Og det er sant at mange later til å finne Olhos de Agua i utkanten av Albufeira å være rett måte å bli salig på. Blokk etter blokk etter blokk….


Vi er trygt hjemme igjen, langt ute på landet!

2 responses to “Stormen «Herkules»

  1. Er veldig enig , Timeshare & Filisofering i riktig tempo er en gave til til kropp og sjel. Keep up that good work. Ronald [?][?]

    11. januar 2014 kl. 20.19 skrev Ann-Mari og Mariannes vinteropplag i

  2. ja, vi trener på akkurat det, å la det riktige tempoet sige inn. Vi er lettlærte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s