Ut mot havet!

Spurt av en turist: ”Hvor er den smukke by Algarve?”

Mariannes innlegg:

I dag bestemte vi at turen vår skulle gå vestover. Vi er ikke veldig godt kjent i Vest-Algarve selv om vi har ved tidligere besøk har vært hele veien til Sagres og Fim de Mundo (verdens ende) der Henrik Sjøfareren startet sin sjøreiser.Vi har også sveivet rundt i innlandet litt, men kysten har vi stort sett holdt oss unna, mest fordi det er turistgettoer og det er bygd kjempehoteller helt nede på stranden i en rekke byer.P1030984

Vi bestemte oss for Armação de Pera også fordi man kan titte på fugler eller bare sitte på stranden og se på havet.

Sekken ble pakket med alle remedier vi kunne ha bruk for, inkludert matpakke og en flaske hvitvin.

Etter en del leting for å finne veien til stranden kom vi frem.  P1030986Sanddyner, en lagune og masse vind. Vi valgte stranden i første omgang, og den var jo fantastisk, kjempelang og bare befolket av turgåere, hundeluftere og en enslig fisker.  Hvordan kan man få fisk ved å slenge ut en line på stang på grunt vann? Og vinden står mot land? Vet ikke, og ikke fikk han noe heller.

Det var 19 varme og gode grader så selv om vinden var ganske sterk var det behagelig å sette seg ned og drikke et glass hvitvin (ikke si det til noen, men jeg som sjåfør tok også et glass).

Vi gikk jo også langs lagunen for å se om vi skulle finne noen spennende fugler. P1040010Det gjorde vi ikke, diverse måkefugler og ender var der jo. Rovfugler fløy over, men vanskelig å bestemme hva det var. Men landskapet var fascinerende og helt annerledes enn det vi vanker i til daglig.

I det hele tatt var det en flott dagstur, og ikke et høyhus å se på stranden. Men – da vi kjørte hjem kjørte vi gjennom et sted som heter Olhos de Agua (vannets øye) og skrekk og gru for et sted. Jeg har sjekket på Tripadvisor etterpå og der står det at det er en liten fiskerlandsby.

Fiskerlandsby liksom! Jaha! Der fantes ingenting som kunne tyde på at vi var i Portugal, enn mindre en fiskerlandsby; det var endeløse rekker av leilighetsblokker på fra 5 til 10 etasjer høye. Ikke noe frodig grønt å se, ingenting! Fuhøyhus2ll av fordommer vil jeg bestemt si at det er turistghetto på sitt verste. Vi stoppet IKKE for å ta bilde av elendigheten, vi brøytet oss gjennom byen i 10 minutter før vi var ute blant appelsinplantasjer igjen, men jeg har stjålet et bilde på nettet.

Men alle var enige om at det var en fin dag (som jeg husker at mange skolestiler sluttet med).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s