ditt og datt om dagliglivet

Dagen begynner vanligvis med at jeg våkner først og setter på kaffen. Sylvester vekker meg ved å sitte og stirre på meg til jeg føler det. Ingen tvil om hva han vil ha – frokost. Etter at Ann har fått utspedd kaffe (min er for sterk for henne) går jeg ut med kaffekoppen for å inspisere godset.  P1030724Har blomkarsen og blomsterertene vokst siden i går?  Og det har de, de har det travelt. Vi har hatt noen tilbakeslag i hagebruket. Kuling og regn i julehelgen tok med seg blomstene på noen av de plantene vi har kjøpt, men pytt sann. Vi gir oss ikke.

P1030725

Urtene har berget seg over i potter

Natt til i går regnet det ganske mye og de fleste bittesmå clarkiaene vi hadde sådd led drukningsdøden. Det viste seg med nærmere inspeksjon at det var et udyr som hadde spist de fleste bladene. P1030726Udyret er identifisert, om ikke ved navn. Vi hadde også plantet urter i et betongtrau – var helt sikker på at det var hull i bunnen, men nei. Da vi kom ut på morgenrunden for å se hva natten hadde ført med seg lå urtene og svømte for å holde hodet over vannet. De ble reddet, men det skal ta noen dager med tørt vær før vi kan bruke basilikum og sitronmelisse.

Ann var ute i morges og priklet erteblomstene. P1030727I mangel av potter skar hun vinkartonger i to og priklet av hjertens lyst. Joda, selv om vinen er billig kjøper vi også kartonger til vår «daglige vin».

Vi har et flott svømmebasseng i hagen, ganske ubrukt av oss til nylig. Vi har jo lenge snakket om julebadet og nyttårsbadet i bassenget, men en ting er å snakke om det, en annen ting er å jumpe ut. Badekaret er utvilsomt mer komfortabelt.

hage filomenaNå påstår Ann at hun har vært i bassenget og svømt. Passende nok mens jeg hadde en siesta. Jeg skal jo ikke si at hun lyver, men kanskje at hun tøyer begrepet «å svømme». Mulig hun har dyppet seg, ikke vet jeg og fotobevis finnes ikke. Tempen i vannet den dagen var vel 12,9 på det høyeste.

På den annen side er vi jo vokst opp i Pasvik i Finnmark, og vi plasket jo i elven nesten før isen gikk. Man er vel blitt mer pysete med årene.DSCN0330

På den tredje side kan jo, Ilmy, Ellen og Turid bekrefte at det lar seg gjøre. De var på besøk i Pasvik i begynnelsen av juni i 2008. Onkel Petter påsto at det var 4-5 grader i vannet, og det var ikke særlig mer i luften. Vi hadde lånt badestampen til Ann og Petter. Kjempedeilig, vi hadde med oss vin og godt humør.Ilmy var vel den første som ville prøve elven, og da kunne jo ikke vi være dårligere. Eller hvordan var det egentlig med Ellen ……………?

2 responses to “ditt og datt om dagliglivet

  1. joho, jeg har såvisst vært i bassenget, svømming kom ikke på tale, fordi da må armer og ben være tinte, prøv selv å svømme med armer og ben ute av stand til å bli bøyd. Etterpå fikk jeg telehiv i bena. Marianne sov.
    med påståelig hilsen Ann.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s