vårfornemmelser i serraen

Ann-Maris innlegg.

«Hermed hyller jeg uten forbehold VÅREN  som det eneste effektive middel mot sne». Andrè Bjerke.

21. desember er offisielt 1.vinterdag i Portugal. For oss nordboere er det ikke særlig skremmende. Våren er nemlig på vei, det blir grønnere for hver dag som går. Vi har et, riktignok gruelig stygt beskåret,

fikenmen dog et fikentre i hagen. For under en uke siden var det ikke tegn til liv, men nå er det nye lysegrønne blader, små, men lovende, og i mandelhagen har trærne begynt å svelle blomsterknoppene som skal springe ut før bladene og farge hagen hvit, Algarves sne. Det er andre soleklare tegn også. På våre turer omkring i området ser vi nyharvete åkerlapper, og idag så jeg en urgammel (på min alder, antagelig) dame som satte poteter.  Hagesenteret i Faro selger småplanter av kål og salat og løk, så noe er på gang.salat

Fuglene er også i gang med noe. Særlig noen spurvelignende småtasser arbeider hårdt i mandelhagen med å ha i seg både blomsterknopper og gjenhengende fjorårsmandler. Sistnevnte har skall som jeg må knuse med hammer, mens fuglene ikke ser ut til å ha trøbbel med mandelknekking i det hele tatt. I Faro så vi igår livlig storketrafikk over hustak, så noe er i emning, helt klart. Ingenting vil passe meg bedre enn et år med to vårer, først her, og så hjemme i Tidaholm.  Marianne har beskrevet vårt blomkarsestunt, og såing og prikling kan ikke overvurderes som feriesyssel. Anbefales!

2 responses to “vårfornemmelser i serraen

  1. Vilket härligt språk norska är. Det sjunger om det! Gott Nytt på er båda där våren spirar. Det gör den – nästan – här ock, plusgrader dag efter dag. Snart dags att förgro – fick tips: tomma toarullar, skall prövas i år. Ha de´! från Maria

  2. hej, ja det är värkligen något på gång i naturen (och i trädgården). Vi kollar vädret hemma också, så vi vet hur läget är! hälsningar från oss båda.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s