Om Bismarck, Bojer og pølser.

Ann-Maris innlegg.

«Den som vet hvordan pølser og politikk blir til, kan ikke sove godt om natten». Bismarck.

en som vet beskjed om pølser

en som vet beskjed om pølser

Jeg leste mye som barn, også norske klassikere. Johan Bojers «Den siste Viking» f.eks. Det andre har jeg glemt, men noe sitter som spikret. Nemlig den blåfrosne skårungens fortvilelse over «pølser innesnødd i størknet fett». Jeg hadde og har et klart bilde for mitt indre øye av denne kulinariske tildragelse.

ikke lett å være byssegutt her

Det kan ikke ha vært enkelt for byssegutten. Dessuten ville en

vegan ville kunne trumfe med «dyrekadaver på tallerkenen…. På den annen side; selv den mest fanatiske vegetarianer må tilslutt «gå all kødets gang»!Men, altså, pølser. Nasjonalpølsa her heter chourico og finnes i masse 

chourico

Når man står i kjøkkenet og ikke vet helt hva man skal tage, se da er det lett å tage en chouricosnabb, litt grønnsaker, en skvett oliven, hvitløk etter behag, og vips har man et godt måltid. Måltidenes rekkefølge er mulig å rokere, frokost kan f.eks. inntas nårsomhelst  de første 6-7 timer etter at man har stått opp. Regelmessige måltider er oppskrytt. Regelmessighet overhodet. Min mening er at pensjonister må kunne hengi seg til absolutt anarki,i alle fall i husholdningen. I denne husholdningen anser man at regelmessigheter til nød kan knyttes til årstider, og absolutt ikke til døgntider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s