«Pass me the Port, please»…

Ann-Maris innlegg.

Ikveld er det småkjølig og vi har fyrt i peisen. Veden vår er blytunge eikekubber som brenner i evigheter. Dette er den første romjul på mange år uten et puslespill, og da kan man for eksempel ha et portvinsglass i hånden istedet for pusselbrikker. Her vil jeg sitere noe som antagelig er sagt av en representant for Portvininstituttet, men la gå: «God portvin gir godt humør, godt humør gir gode tanker, gode tanker gir gode gjerninger, og gode gjerninger får en mann inn i himmelen». Hvorfor himmeladgang er forbeholdt menn, vet bare Luther og Paven, og det kan forsåvidt være en annen diskusjon.

peis og portvin, ingen dårlig kombinasjon.

peis og portvin, ingen dårlig kombinasjon.

                                                                                                                                                                                                                                           Omtalte Portvinsinstitutt i Lisboa har vel de fleste Portugalfarere vært innom, eller i alle fall hørt om. For noen år siden var et knippe Østrøm,Østrøm, Østrøm og Engebretsen der. Det var portvin nok til alle. Kledelig dandert i dype skinnstoler fikk vi haugevis med forslag til smaking, en portvin fra fødselsåret, bestemors fødselsår, bryllupsår, ja i det hele tatt, noe for alle.  Utvalget i vår lille by er ikke helt det samme, men stort nok på supern, mer enn hva både Systemet og Polet kan oppvise. Det kjennes trygt en regnfull kveld.                                                                                          

2 responses to “«Pass me the Port, please»…

  1. Hei igjen Jenter…
    Angående det der om menn og himmelen er jo et tankekors for de fleste vil jeg tro.. Det får så være, det er vel etter eller annet tullete religiøst som lurer der i bakgrunnen.. Men da lurer jeg på.. : Hva slags menn orker å dra dit hvis det annonseres at det er forbeholdt kun andre menn ???? Ja.. der fikk du noe å tenke på.. tenker jeg 🙂 .. ikke de menn jeg omgås daglig med i hvert fall… men men, da vet vi det . og også hvorhen vi bestiller billett når den problemstillingen oppstår.. yeah yaeh..
    Husker meget vel den familieturen til Portugal.. fin fin tur, trivelig med mye moro som jeg ofte tenker over med glede.. så ha det fin fint der nede nå dere også , SELV om jeg dessverre ikke kan belemre/berike dere med mitt gode selskap ;-))
    Velmente hilsener fra Ronald den rødøyde (overtrøtte)

  2. Jegi skal ta en funderare hva gjelder menn og himmelen, kommer tilbake til det. Men jeg kan forhåndsvarsle om at Luther ikke er min helt, ingen likes her, nei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s