A la portuguese

Ann-Maris innlegg.

«Man tager om man så haver…..» Cajsa Warg.  

Nyere versjon, lånt fra danske Politiken : » Man tager 1 000 kroner, pluss et glass rødvin til kokken, og så er man i gang».   Det er en smule billigere her enn i Danmark, heldigvis. Og når man tager her i landet, tager man veldig ofte løk og tomater. Av det blir det kjøkkenfransk, a la portuguese er standarduttrykk for  nettopp løk og tomater.

evig din: tomat elsker løk. Løk elsker tomat.

evig din: tomat elsker løk. Løk elsker tomat.

Oftest er de også sammen med olivenolje og hvitløk, og det kan jo ikke bli feil, uansett. Det er et kjempeutvalg av gode råvarer her, og denne «firerbanden» er intet unntak. Tomatene holder ikke alltid  EU-standard hva gjelder jevnhet i størrelse og fasong, men til gjengjeld er de gode, naturlig modnet i solen og rasende billige. Bedre blir det ikke. På markedet får man lyst å kjøpe opp rubbet! Men det blir vel litt voldsomt i vårt lille hushold. I morgen skal vi ha bacalao i en eller annen form til middag, og da skal nok a la portuguese komme til sin rett, igjen. Klippfisken bare venter på sitt følge. Jeg har  med hjemmefra «100 maneiras de cozinhar bacalhau», så det skal nok ordne seg.         

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s