Om vær og vind i juletiden

Sagt om vær: «Don’t knock the weather. If it didn’t change once in a while nine out of ten people couldn’t start a conversation.» – Kim Hubbard

Mariannes innlegg

P1030169

Typen kaputt julestjerne

Når man ikke har noe spesielt å skrive om kan man jo alltid si noe om været. I skrivende stund (18. des)er det virkelig vær og vind, mer enn nok for meg. Vi har vært heldige med været til nå, sol og varmt. Nå er det for så vidt 15-16 grader, men regnet plasker ned og vindbygene tar med seg alt som ligger løst ute. En av blomsterkassene blåste ned fra muren den sto på og julestjernene vi har plassert på inngangsterrassen liker seg ikke. Brukne grener på to av dem. Lurer på hvor mange vi må kjøpe før julefreden senker seg over residensen. Fra lille julaften til 2. juledag skal det bli mye vær her. Liten kuling med fra 12-16 m/s og løse planter og løse fugler bør holde seg innomhus hvis de skal overleve.

ann1020926vin

Vi har bestemt marianne1020927vinat når været er så guffent er det helt riktig å åpne en flaske rødvin tidlig på dagen.

Dette regnværet er jo likevel ingenting mot hvordan det kan være og kanskje blir i vinter. Når vi går tur ser vi stikkrenner som er laget dype som grøfter, og de som ikke er støpt i betong har naturen laget enda dypere. I bakkene er grusveiene rensket for sand og grus, bare store steiner ligger igjen. Disse veiene er ikke gode verken for ben eller bil!

Men det kunne vært verre; det kunne vært snøstorm, brøytebilen kunne ha støyet i gaten, og i stedet for mannen som renser svømmebassenget måtte vi hatt en som måker snø.

Joda, dette skal gå fint!

🙂

Katten Sylvester liker heller ikke været, han har vært en tur ute i mandeltrehagen, kom tilbake klissvåt, DSC02376spiste og gikk og la seg i Anns seng. Såpass får hun tåle av en feriesamboer.

PS. Vi har fått vinterveden i hus. DS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s