Jakten på juletreet 19.-20. desember

Sagt om julen: Jeg skal si hva jeg ikke liker med julebord – det er å måtte finne en ny jobb etterpå. (Det burde nok Navarsete tenkt på) Phyllis Diller

Mariannes innlegg

Jeg har tidligere skrevet at vi fant «Nordic Christmas tree»med rot på et kjøpesenter i Faro, men akk – borte var de da vi kom for å handle. Hva gjør man da? Vanlig furu (som jeg foretrekker) og gran er ikke vanlig så langt syd og vi har ikke lyst til å kjøre landet rundt for å finne juletre.  Hvis man må ha nåletre til jul er det pinje og en variant av einer som vokser i vårt nærområde. Problemet er at de fleste befinner seg innenfor hagemurer.

P1030063I går fant vi et stort pinjetre som så ut som om det var eierløst og alene i verden. Men hvordan er det nå egentlig med allemannsretten i Portugal? Kan man klippe noen grener og ta med seg hjem? Vet ingenting om det, men vi tok med oss en del, kjekt å ha hvis vi ikke finner juletre. Vi har også siktet oss inn på noen kjempestore einer i nærheten av kirken. Veldig fristende, men vi vet jo ikke om det er noen som føler eierskap til buskene.

Det skal ikke bli stress selv om vi ikke finner et tre, men i morgen skal vi til Faro, kanskje vi finner noe på markedet. Det er jo mest sannsynlig at det bare er plasttrær til salgs. Vi trodde at fordi vi bor i et fylke hvor det kryr av briter skulle det være mulig å finne et passende tre. Det er helt klart hvorfor det har gått tilbake med Imperiet, britene gikk over til plast da det kom på markedet. Plastbåter med plastkanoner på dekk går jo ikke an når man skal erobre verden.

En ting er helt sikkert: Juletre av plast kommer ikke over dørterskelen til Casa Lisboa denne julen.

20. desember etter Farotur

Det er helt avgjort nå at det blir et utradisjonelt tre her i julen. En kombinasjon av pinje, johannesbrødtre og muligens einer.

I Faro var det plast, plast og atter plast! Men det skal sies at noen butikkeiere har brukt fantasien. DSC02384

Dette, for eksempel er jo morsomt:

Og hva med dette som står utenfor en butikk med moteklær:DSC02385

Dette som pryder markedshallen har vi kåret til det styggeste, det er donert av en veldedig organisasjonP1030168

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s