Den karveløse julen?

Ann-Maris innlegg.

Det ser mørkt ut. Virkelig mørkt.Alt godt om vår lille by, alt godt om mat i Portugal, og alt godt om store og små matbutikker i området. MEN VI FINNER IKKE KARVE! Hederlig gammeldags karve, til surkål og akevitt og brødbakst og lukt av jul. Ikke tale om. Vi vet hva det heter, vi har saumfart krydderihyller lange som polkøer rett før streik, men nei, så langt ikke napp. Spørsmålet ble påtrengende den dagen det slo oss at vi ikke har akevitt til pinnekjøttet som er medbragt. Pytt, vi gjør hjemmeakevitt i full fart, ikke akkurat Non plus Ultra, men dog, innkjøp av sprit ble greit avviklet, og så startet karvejakten, først myk og stressless gange rundt i butikkene, senere litt anstrengt. I morgen setter vi vår lit til det store matmarkedet i Faro. Om de ikke stiller opp på nordiske juleskikker, er julefeiringen i fare. Hva sa ikke Røde Orm etter mange  år i muslimsk slaveri, da han endelig fikk feire jul hos Harald Blåtann? Han sa ved langbordet, med tårer i øynene: «(Svine)pølse! Og det er karve i den..».og så gråt han en skvett.

Av naturlige grunner har jeg ikke noe karvebilde, men fortsettelse følger.

Forøvrig vet jeg at det var timian som bekom Røde Orm  så godt at han gråt, men litt omskrivning må vel være greitt.

Karvenytt, 23.desember

endelig Carum karvi i Casa Lisboa!

endelig Carum karvi i Casa Lisboa!

: Almancil var svaret, der fikk vi karve, Underberg, akevitt (dansk, men dog), ufarget juletrebelysning, alt vel. Vi kunne også fått juletre på rot, men vi har bygget et fra ville skogen, og vraker det ikke! Og herved anses det for sant at ALT ORDNER SEG FOR SNILLE JENTER!

5 responses to “Den karveløse julen?

 1. God jul och Gott nytt år på er där nere i värmen! Ni må ha funnit karve vid det här laget för vad vore julekorv utan kummin som det så sant sägs i Röde Orm, denna härliga skröna som kan läsas om och om igen. Hur mår katten, Mariannes? Har den funnit vänner måhända? Fia har det säkert godt på Stenbacken under Thords beskydd. Nog är ni avundsvärda ni båda kan tyckas från en gråmulen Tidaholmsk horisont. Bloggen är supercool. Ha de´! önskar er Maria som skall fira jul på en stiftsgård utanför Skövde. Där blir det jul i kvadrat kan man tänka sig. Och varför inte!

  • hej, Maria, ingen karve så långt, men vi ger inte upp i førsta taget. Trevligt att du følger med på vad vi pysslar med. God jul från oss båda.

  • hej, som du kan se; det blir jul i huset, med kummin och det hela.
   God och glad jul til dig från oss i Filomenas hus.

 2. Hei,Maria. Fint at du leser bloggen. Sylvester (katten min) har det fint, men er litt rastløs. Kanskje han savner Fia, det gjør jeg. Jeg er helt sikker på at hun har det bra. Når kommer du og besøker oss?

 3. Hei søs , jeg leste bloggen (fornøyelig som vanlig) … MEN,, du skal være forsiktig med de frøene der.. Jeg tror du kan ha fått feil frø, at de der er de mye omtalte Car Away frøene som såes av SV’ere og andre bilhatere, ja de kan få biler til å forsvinne (just like that) i kvartals omkrets … skremmende,,
  I alle fall.. jeg ønsker dere en makaløs car away fri Jul .. hilsen Ronald og de andre Nissene her på Nisseberget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s