stolleken i Filomenas hus.

Ann-Maris innlegg.

Filomenas hus, Casa Lisboa, er virkelig et trivelig hus, mange rom, god plass, mye vel og godt, men: Det er ingen stoler her!  Vel, det er benker i kjøkkenet, en gyngestol! på kontoret, og tre lave sammenleggbare stoler av en type jeg mener  å ha sett avbildet i Gaddafis telt

Gaddafi-modell

Gaddafi-modell

i hans velmaktsdager, ikke bekvemme og så lave at når jeg sitter på en sånn får jeg såvidt nesen opp over bordkanten. Ute er det flotte azulejobelagte benker, men de er ikke i min vektklasse. P1020961De står der de står. Faste,oppmurte benker, vindusnisjer til å sitte i, men stoler? Ikke. Vi kommer antagelig til å bli leie av stående buffet, så det er mulig vi må gå til innkjøp av litt ganske alminnelige stoler i ganske alminnelige høyder. Marianne fant noen klappkrakker i en bod. De ligner faktisk noe vi så i st. Jeronimusklosteret i Lisboa for mange år siden, og som het misericordias (barmhjertighet). De var til munkene for såvidt å kunne hvile rumpene sine på under lange og kjedelige messer, men ikke så bekvemme at de kunne sovne.

På den annen side skal vi ikke sitte så mye, vi har mye vi skal gjøre ute i naturen, på konserter, loppemarkeder, i det hele tatt. Mangel på stoler skal ikke stoppe oss. Dessuten er det en prektig stor skinnsofa i stua, men vi er ikke sofavelgere/sittere i særlig grad.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s