en plantesnoks bekjennelser

Ann-Maris innlegg

Idag har Marianne og jeg vært på en liten tur oppover i bakkene ovenfor Filomenas hus. Det er så at det er mange tomrom i hagen fordi Filomena selv har hunder. Endel av de hullene har vi tenkt å fylle, og det er mye fint vilt ute i

eksempel på ikke helt vilt dyr i serraen.

eksempel på ikke helt vilt dyr i serraen.

serraen, og med vilt mener jeg ikke kaniner og rådyr, men iris og sukkulenter av ymse slag, Oxalis……..rene godisposen. Alle spaserturer starter med utstyrssjekk: saks, spade, kniv, poser,fotoapparat, 2 kalde pils og kikkert, det siste dog mest i tilfelle intressante fugler kommer forbi.

Dessverre er det også søppel mange steder, som hjemme; det er utrolig at folk dumper søppel i skogen, særlig ettersom det er aldeles gratis å levere på återvinningen. Det er forresten ingen kildesortering her vi bor, og det kjennes litt dumt, forsiktig sagt. De fleste nordboere har jo forlengst kildesorteringsgenet vel utviklet.

Men tilbake til ville vekster. Akkurat nå er frodigheten i startgropen, det er en slags glidende overgang til vår. Da vi var her i oktober kom det noen regndråper, og det var nok til at mye grønt kom igang etter en sviende tørr sommer.

det våres, faktisk!

det våres, faktisk!

Skogbunner er heromkring

saftiggrønn av en veldig vakker «lykkekløver» som jeg vil prøve å få med hjem til Tidaholm..Knallgule klokkeblomster løftet godt over det grønne. Oxalis pes-caprae på latin, gul lyckokløver på svensk og boa-noite på portugisisk. Det siste betyr godnatt, den ruller seg sammen både i blomst og blad når natten faller på. I morgenduggen glitrer den som sølv, eller kanskje som rim? Vakker i alle fall.

En annen stor glede er mengder av vill iris overalt. Vanskelig å navngi før de blomstrer, men kanskje Iris germanica.

liljevekst i veikanten, må hjem.

liljevekst i veikanten, må hjem.

Jeg håper at de rekker å komme i blomst før vi drar hjem, men det er nok tvilsomt. Kanskje vi må drøye med å vende hjem, det er jo så mye fint—-Og alt vil jeg ha med meg, til Casa Lisboa for mellomlagring, og videre til Tidaholm. Jeg undrer på hvor mange kilo planter jeg kan pådra meg på 3 måneder…..                                    Men Thor og Hugo kommer hit i januar, de kan jo ta med seg 20-30 kg så er det av vei,. For å sitere Marianne:»Nei, dette blir bra»!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s