Flukten til sommeren.

Ann-Maris innlegg.

Jeg tror det var i grevens tid vi kom oss avgårde fra Sverige til Portugal. (grevens tid  – det skal jeg utrede en annen gang).                                                                   Thor har sendt oss bilde idag med diger bjørk i hagen sin i Hjo. Tidligere staselig hengebjørk. Nå, etter stormen Sven; et objekt for motorsag og kakkelovn.              Sic transit, gloria mundi!  Også Stavanger, der min datter Grethe bor , har fått en sleng av sleven, med ekte guffevær. Og Facebookbilder fra venner rundt i Norge og Sverige forteller om veldig mye vær.  Så ikke her.  Selvom jeg frøs da jeg la meg sist natt, er det ikke noe bevis på dårlig vær, mer at det faktisk ikke er evig 28 varmegrader her heller.  11 grader om natten er aldeles utmerket hvis man ikke skal reke gatelangs, og denne natten skulle jeg ikke det.

Vi har sådd sommerblomster idag, med detP1020695 fromme håp at de skal blomstre innen vi drar hjem. Thor i Hjo har sparket igang traktor med plog, og 2 dansker har tullet seg bort i 34 minusgrader i Pasvikdalen. Europa har mange sider. Jeg foretrekker smørsiden opp, det vil si sol og varme. På den annen side er det stor og god underholdning å se skiskyting, langrenn, hopp og alpinøvelser på TV, behagelig nok uten å fryse. Noen norske seire gjør seg fint, og svensk sølv i skiskyting idag er ekstra alt. Fin sportslørdag.

One response to “Flukten til sommeren.

  1. Hei Marianne og Ann. Takk for en flott føljetong, kjempemorsomt å følge dere «på rømmen fra vinteren», detaljer og bilder, frø og spirer, sitroner og appelsiner. Jeg ser dere for meg på turen ;O), bra at Sylvester oppførte seg på sin første direkte flyging (ref eventuelle konsekvenser)
    Oslogryta har jo heldigvis vært spart for vær og vind,men vinteren er jo definitivt her med snø og selvsagt SØLE.
    Ser frem til fortsettelsen, kos dere masse (unødveindig men ………)
    Klem Ilmy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s