Sylvester med bil/fly/taxi/taxi/tog/taxi/bil for å komme på ferie

P1020643

På plass i Loquat-treet «hjemme» i St. Barbara

Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå med Sylvester på turen til Algarve. Det har jo hendt at han har blitt bilsyk og kastet opp på en fire timers tur i bil.

Vi valgte å reise Arlanda/Lisboa fordi det var et direktefly og jeg hadde ikke lyst til å bytte fly og kanskje få  problemer med å få Sylvester inn i cabinen.

Men du all verdens som han imponerte: 4 timers biltur til Arlanda; ingen problem, 5 timer flytur til Lisboa; bare kos. Vi fikk tre seter for oss selv, og de søte og hyggelige flyvertinnene tillot at han fikk ligge i setet, hentet vann til ham og i det hele tatt – toppers tur.

Da vi kom til Lisboa trodde vi det skulle gå kjapt å komme til hotellet, men nei.Det var en evighets tid som gikk før vi kom til utlevering av bagasjen, lange korridorer, opp trapper og ned trapper en halvtimes tid – og det er sant!

Sylvester oppførte seg eksemplarisk, ikke et mjau selv om han humpet og skumpet i bagen sin som hang på min skulder.

Jeg ville være lovlydig og gikk på rødt for å bringe katten lovlig inn i landet, men tollerne var såopptatt av en privat diskusjon om sikkert viktige saker og ting. Sylvester og jeg ble jaget tilbake til grønn sone, så det var det.

taxi portugalVi hadde vurdert å ta metroen til hotellet, men med tanke på enda flere trapper tok vi drosje. Bortsett fra detaljer som at sjåføren ikke ville ha kort, at vi ikke hadde euro osv. kom vi oss på hotellrommet med Sylvester i fin form. Han ville veldig ut på vindusgesimsen i tredje etasje, så vi måtte surre vinduet med blomstertråd (noe vel alle har i bagasjen når de er på tur?) for at han ikke skulle falle ned og vandre gatelangs i Lisboa. Kattesand hadde jeg jo ikke med, prøvde å få han til å tisse i dusjen, men renslige katter gjør jo ikke sånt. Han fikk spist og drukket vann, og Ann løp over gaten og fikk kjøpt en flaske vin på en restaurant, så vi fikk også drukket noe før vi sovnet alle tre. 12 timers reise fra Sylvester krøp inn i sin snertne lille reisebag.

P1020524

Med katt og kofferter

Dagen derpå tok vi en drosje til Entrecampos kl 07.30 for å ta toget til Faro, det gikk veldig fint, Sylvester ville jo gjerne ut av reisebagen for å sjekke togkorridoren, men fikk nøye seg med at jeg tok opp glidelåset på toppen så han fikk titte ut.

Drosje fra togstasjonen til flyplasser der vi skulle hente leiebilen, lang vandring for å finne ut at leibilfirmaet ville ha mye mer enn avtalen. Droppet dette firmaet, og kortversjonen er at vi fant et annet som var mer kundevennlig og endelig kunne vi sette kursen for St. Barbara og Filomenas hus som nå blir Sylvesters i tre måneder.

Da var klokken 16.00 og vi hadde vært på reisefot i 8,5 timer dag 2 selv om togturen tok ca 3. Og Sylvester – rolig som jeg-vet-ikke-hva! Antagelig likevel litt stresset, men jeg er dypt imponert over at han var så rolig og veloppdragen til tross for all uro og støy, humping og skumping på hele turen.

P1020595

Jeg innrømmer villig at jeg aldri har hatt forståelse for  at noen reiser 8,10,12 eller 24 timer for å komme til sitt reisemål, men   denne turen tok 28,5 timer i tillegg til overnatting.  På den annen side skal Sylvester og jeg være på ferie i tre måneder, ikke 14 dager inkludert 24 timers reise.

VI SYNES DET VAR VERDT REISETIDEN!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s