Hagegleder i St.Barbara

Ann-Maris innlegg.

Både Marianne og jeg er avgjort hagemennesker. Hagen vår her sorterer under «har potensiale». Det er sånn at Filomena har 5 hunder og 2 katter, så vakker plen for eksempel er utopi. Det er sitron, appelsin, fiken, oliven, oleander, kaktuser og japansk mispel her, og noen palmer, agaver, aloer og annet smått og godt, men plass til så mye mer. Så idag morges (styremøte hver morgen) besluttet vi at et hagesenter måtte undersøkes for nødvendig påfyll av noe blomstrende, og ikke minst frø til noe som kan blomstre fort, fort.. En frøfreak kan ikke leve uten haugevis med bokser, poser og esker,glass og konvolutter med egenplukkede eller kjøpte frø, og det skal være mengder. Ikke før har en frøfreak invadert et område, så er busker, trær, stauder (ville og tamme) samt ugress og annet rotfast og levende saumfart og renset for frø. Jeg er såvidt igang, med en pose frø av en intressant Aristolochia. Ennvidere er etpar frøplanter av oliven observert mens vi luket idag, de skal få egen krukke og ny jord.

Hagesenteret hadde det meste; verktøy, vin, vann, møbler, hermetiske tomater, plank, sement,  papegøyefor, og også planter og frø. Vi begynte med litt av alt, og fortsetter med det neste uke.  Dessverre (eller heldigvis) må vi jo avstå fra visse planter, de frø som trenger et halvår på spiring får ikke vår oppmerksomhet i denne omgang, ei heller planter som skal blomstre i august, da er vi ikke her. Men vi går for hurtigvekst og godt stell, så vi skal vel få frem noe. Det er i alle fall livsnødvendig å ha en hage hvor man enn er. (For meg, andre kan mene annet).

Fordi Sylvester har en usmakelig trang til å utforske nabolaget, har vi vært ute på diverse ekspedisjoner «finn Sylvester», og da har vi fått se nabohager, så vi er oppdatert på hva som finnes omkring. Det finnes muligheter for at stiklinger kan hoppe opp i medbragte poser, for å i triumf bringes hjem til vårt revir.                       Det vi foreløbig har hatt mest glede av i hagen er et sitrontre som er fullt av sitroner i alle avskygninger av grønt og gult, og aldri kan vi klare å bruke alle, P1020671selvom vi har lagt inn sitronvann som morgendrink. De er betydelig mindre sure enn de vi får i Tidaholm eller andre steder nordaførr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s