hønsenes vinter

Ann-Maris innlegg

Avreise til Portugal betyr også flytt til vinterbeite for mine høner. Det vil si at de skal bo hos min sønn Thor i Hjo. Det er forsåvidt deres eget hønsehus. de bodde der fra jeg forlot Norge i 2007 og frem til jeg fant Marias torp i Tidaholm. Men, mens det har stått tomt, har Thor oppbevart en snescooter, av alle ting, vakkert parkert i døråpningen. Etter snescooterflytt er det imidlertid like fint, og P1000106kanskje noen av hønsene kjenner seg igjen, hva vet jeg? Barnebarnet Hugo «eier» 2 kyllinger, villruget av to av mine absolutt frittgående, døpt til Malin og Poppin, og de har begge 2 ivrige mødre, selvom jeg nok tror at mødrerettighetene muligvis kan være litt usikre, frittgående høner legger egg overalt, og hvilket er hvems? Jeg undrer. Det som er sikkert, er at sjefen, kongen på haugen, er pappa.  Uansett farskap og morskap, de skal flyttes, og det er en alvorlig operasjon, men de får tåle det, men jeg ser for meg et sant helvete når  transportkassen står klar og hønsene og jeg ikke vil samme sak.

Jaro, mitt bonusbarnebarn, har en kompis som heter Ludvig og er hestegutt, og derav den lykkelige eier av små halmballer, akkurat passe til gulvet i

Jaro i sitt rette element, kniv og gaffel parat.

Jaro i sitt rette element, kniv og gaffel parat.

hønsehuset. Og fordi Ludvig er en kjernekar, og fordi han har spist mer enn en god middag hos meg, hersker enighet om at han supplerer med halmballer

dette er IKKe Ludvigs hest!

dette er IKKe Ludvigs hest!

gjennom vinteren. Gull verdt.  Forresten er Ludvig en dyktig rytter. Han er egentlig med i det svenske landslaget i dressurridning, men fikk skadet sin hest i sommer, og arbeider nå med en ny. og kan muligens karre seg med til en stor  konkurranse i Portugal i februar. Blir hesten kvalifisert, så drar vi selvfølgelig og heier på både Ludvig og hesten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s