Juleforberedelser

Ann-Maris innlegg Det ligner absolutt ikke meg å drive med juleforberedelser i november. Men en ting må gjøres, Hugo må få sin julekalender, så klart. For noen år siden fikk han en fantastisk flott av Marianne, med tusser og troll og innlagt lys og greier. Flate Ica-kalendere med sjokoladeknapper kan slenge seg i veggen. Men, den fine kalenderen er dessverre hos Hugos mor, så jeg får finne på noe annet, det får gå. Jeg blir underholdende distrahert av en nøtteskrike under pæretreet, den vil ha et kinderegg;bade, spise lunch og hamstre kveldsmat, og den strever tydeligvis med logistikken der. Den bør lære seg å gjøre en ting om gangen, jeg har hørt i vitenskapens verden i radio at multitasking ikke er noen bra ide. (som nøtteskriken har jeg også noe å lære der) tilbake til julen. Portugiserne feirer også jul med overdådig pynting, men  litt mer vekt på det religiøse enn jeg. Ellers har jeg lest meg til at det overdådige

pakkehysteriet vi driver med, er betydelig nedtonet. I min verden er det pinnekjøtt som gjelder til julemiddag, i Portugal er det klippfisk i en eller annen form, ikke feil det heller. Dessuten har de selvfølgelig andre kaker og søtsaker, preget av sukker og mandler i overveldige mengder. Deres spesielle julekake heter Bolo-rei , kongekake. Jeg har bakt den engang den var mektig og veldig god. Jeg skal legge inn oppskriften en dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s