Jul i Portugal

Mariannes innlegg

Jeg er ikke akkurat den som fyller kofferten med brunost og Toro fiskesuppe, men det finnes unntak. Og unntaket er pinnekjøtt! Ingen jul uten, og ikke får man kjøpt det her i Tidaholm og så vidt jeg vet ikke i Portugal. Derfor har Ann og jeg kjørt fra Sverige til Sverige på Harrytur til Stene Livs ikke langt fra Svinesund. Julemiddagen i ferieresidensen i Portugal er sikret.

Det minner meg om en gang Ann og jeg var på Madeira før jul, istedet for brunost hadde vi med oss  Løitens Linje kjøpt på taxfree.

Vi ble kjent med en eldre amerikaner som hadde flyttet til Madeira. Joe inviterte oss på middag et par ganger, og etter å ha spist verdens sterkeste chili (jeg måtte drikke 4 liter vann for å kjøle halsen første gang han serverte chili) hos ham ville vi gjengjelde gjestfriheten og laget fårikål etter alle kunstens regler. Stolte og fornøyde etter å ha forkynt at han skulle få en norsk spesialitet serverte vi det for Joe, med akevitt til, selvfølgelig.

Joe tygget og tygget, og nippet til akevitten mens han prøvde å skjule hva han syntes om smaken. Til slutt måtte vi jo få rede på hvorfor han ikke var mer entusiastisk. Jo, det hadde seg sånn at under krigen gikk han i konvoi mellom Australia og USA, og hva fraktet de? Sauer, sauer og atter sauer. (ikke helt som på bildet, kanskje). I tre år måtte de spise av lasset. Sau morgen, middag og kvelds!

Men hva med akevitten? «Taste like Moonshine», sa Joe. Make til respektløshet! Hadde det vært Ålborg hadde jeg skjønt det, men gode gamle Løiten.

Ikke den mest vellykkede middag, men veldig hyggelig og Joe tok det pent. Han laget vel litt mexicansk etter at vi trakk oss tilbake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s