gråvær og vinterføling

Ann-Maris innlegg

12.november og snart avreise til en mer vennligsinnet værgud . Idag er det +6 grader i Tidaholm. Det regner, ikke mye, men skydekket ligger lavt og tungt over hage og hus. Hønsene huker seg sammen når vindrossene kommer, de kunne sikkert tenkt seg varmere vinter, de også. Men nei, de får bli hjemme. Thor og jeg skal flytte dem hjem til han, hans hønsehus er tomt og mye bedre enn mitt. DSC02221Kattene derimot skal passe huset med besøk av Thor flere ganger i uken, katteluke og fritt frem for å ligge i sofaen. Det er deres vinter, når det ikke er sorkjakt på gang da. Særlig Muskat er flittig. Han kan tilbringe timer på vakt et særlig intressant sted midt på plenen, ventende på at noen vil titte opp. Annet som skal titte opp, er tulipaner, om ca. 5 måneder. Problemet er bare at de først må ned, og jeg har utsatt det i uker, men jo lengre det lir, jo mindre lystbetonet blir det. Jeg skal ta meg sammen – en annen dag, uten regn i alle fall.

Men i sannhetens nevn har jo høsten her hjemme vært veldig bra, bare 3-4 spredte frostnetter, akkurat nok til at Dahlia og Datura rykker tilbake til Lillstugan, etterhvert også chili, paprika, Fuchsia, citrus, cherimoya , granateple og andre sartere hagekompiser. Hagen ser av mange grunner ribbet ut utem dem, de utgjør en stor del av min nokså nyanlagte og ganske uferdige hage.

Og så tenker jeg mye på fuglene mine. Jeg er en ganske så ivrig fuglemater (hele Flaggspett 2året) og Thor bor tross alt 3 mil borte, så han kan ikke spurte ut når flaggspetten varsler om lavt nivå i matfatet. Det får bli litt lengre mellom påfyll, men store porsjoner og mange restauranger får duge.

Veien inn til mitt kjære torp er fryktelig og skammelig dårlig, og siste ukes regnvær har ikke gjort den bedre. Derfor gleder jeg meg stort over at Tidaholm kommune har meddelt at den (ikke kommunen, veien) skal graves opp i høst/vinter fordi vann og avløp skal renoveres, og det ligger midt i veien. Forhåpentligvis er den god som ny når vi ses igjen i mars.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s