Marianne: Dag 3-14 – husjakt og Filomenas hus

Etter å ha vært en times tur med en lykkelig Foffy kjørte vi ut for å se på ett hus i St. Barbara de Nexe. Det er ikke enkelt når husutleieren snakker dårlig engelsk og vår portugisisk er så som så. Huset var bra, men ikke en eneste varmekilde i huset. Det ble påstått at  det slett ikke var kaldt – «kanskje litt i januar», men ikke vil jeg leie hus uten varme! De skulle eventuelt skaffe varmeovner – men……… Nytt kjøkken og bad, men vi får se. Lørdag skal vi til Arroteio mellom Tavira og Fuzeta  og se på et hus som ser supert ut, men litt dyrt. Noen utleiere er veldig ivrige fordi det ikke er overflod av leietagere om vinteren.

Bortsett fra det hadde vi våre vanlige problemer med GPS’n, men man blir godt kjent når man kjører feil hele tiden.

Uteplass Filomenas hus

Og det er jo så flott i Portugal, alle veier vi kjører feil er kantet av olivenlunder, appelsintrær og flotte blomstrende busker. da vi gikk tur med Foffy i går, gikk vi forbi en enorm plantasje med tomatillo og ferskener. Det er nå i oktober 24-27 veldig varme og gode grader.

21. oktober

Vi fant, vi fant! Etter å ha sett på mange hus i Øst-Algarve bestemte vi oss for Filomenas hus i St. Barbara de Nexe. (Ikke det uten oppvarming!) Det var et vanskelig valg.

Christina i Arroteio ville ikke gå ned i pris,og det er forståelig. Huset vi så på var fantastisk flott, det hadde absolutt alt og vel så det. Tre soverom og tre bad og en have som inneholdt alle eksotiske vekster man kan ønske seg. P1020420Hun hadde flere hus til utleie og alle var like flotte og velutstyrte. Hun hadde også kanoer ved stranden til bruk for feriegjestene.

Vi var også og så på et hus langt oppe i åsene utenfor Tavira. Huset til Luis var for så vidt ok og hagen var fin, men naturen omkring var høye åser og dype daler. Kjedelig terreng som ikke frister til å gå tur i. Mange kilometer til nærmeste butikk, for ikke å snakke om restauarant eller bar. Viktig!

Den siste dagen før vi måtte avgjøre hvor vi skulle leie måtte vi velge mellom to hus. Det ene – i Arroteio det også,  tilhører Carlos Serro og hans kone. Huset var kjempetrivelig og tomten var stor med en del planter og frukttrær. Arroteio ligger ned mot havet og er ikke en by, snarere en liten bygd. Veldig frodig og fint. Vi valgte bort Carlos’ hus etter å ha sammenlignet og veiet fordeler og ulemper. Ikke umulig at det blir Carlos’ hus neste gang. Se Carlos husbrosjyre her: http://wp.me/P44EJl-8S

Det ble som sagt St.Barbara de Nexe nord for Faro. Huset er hyggelig og har tre soverom, to bad og i tillegg til stue og kjøkken er der også et kontor. Hagen er ikke stor, og mye er fliselagt. Den er likevel veldig hyggelig med terrasser i flere nivåer, grill og utepeis.

Bassenget til Filomena

Noen fine trær og svømmebasseng er det også, men bassenget blir tappet ned om vinteren. Mulig vi tar det i bruk igjen i julen hvis våre julegjester føler for vinterbad. Her er også en liten hundegård, som jeg håper Sylvester liker. Sylvester er katten min som blir med på ferie.

Kontrakten er underskrevet og alt burde være ok.

VI GLEDER OSS!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s